Anasayfa Haber Minecraft’ın Oculus Rift Sürümü Çıkacak

Minecraft’ın Oculus Rift Sürümü Çıkacak

Minecraft’ın Oculus Rift sanal gerçeklik gözlüğü için de bir sürümünün yapılacağı resmen açıklandı.

Oculus Connect 2015 etkinliğide sahne alan Oculus kurucusu Palmer Luckey, Minecraft’ın bu sanal gerçeklik platformu için de özel bir sürümünün çıkacağını resmen açıkladı. Microsoft tarafından satın alındığından beri yeni platformlar için yeni sürümleri çıkarılmaya devam eden Minecraft, zamanı gelince Oculus Rift ile de oynanabilecek.

Dünyanın en çok oynanan ve en çok para kazandıran oyunları arasında yer alan Minecraft, çok büyük bir kullanıcı kitlesine sahip. Oculus Rift gibi sanal gerçeklik cihazları üreten şirketler, ciddi satış yapabilmek ve VR pazarını işler hale getirebilmek için bu çapta kitlelere ulaşmak zorundalar. O yüzden de bu karar pek şaşırtıcı değil.

Nitekim geçtiğimiz aylarda Microsoft tarafından duyurusu yapılan HoloLens adlı yeni VR teknolojisinin tanıtımında da Minecraft önemli bir unsur olarak kullanılmıştı. Zamanı gelince Microsoft’un da bu oyunun HoloLens sürümünü pazara çıkaracağına şüphe yok.

Ancak Minecraft’ın sanal gerçeklik gözlükleriyle nasıl oynanacağı konusu hâlâ açıklığa kavuşmuş değil. Oculus Touch adlı bir kontrol cihazı daha önce duyurulmuştu, ancak Minecraft ile uyumlu olup olmayacağı açıklanmadı.