Anasayfa Haber Google Yeni Bir Tablet Daha Çıkarabilir

Google Yeni Bir Tablet Daha Çıkarabilir

Google bu yıl içinde 10,2 inç ekranlı Pixel C adlı yeni bir tablet duyurabilir.

Google bugün yepyeni cihazları ve servislerini tanıtacağı bir etkinlik düzenleyecek. Etkinlikte LG Nexus 5X ve Huawei Nexus 6P akıllı telefonlarının yanı sıra Chromecast 2 dijital medya oynatıcısı, Android 6.0 Marshmallow mobil işletim sistemi ve yeni dijital servisleri gün ışığına çıkacak. Yeni bir söylentiye göre, Google’ın bu yıl içinde tanıtmayı planladığı başka cihazlar da var. Kasım ayında Pixel C adlı Android Marshmallow işletim sistemi çalıştıran 10,2 inçlik bir tabletin tanıtılacağı söyleniyor.

Firma 2013 yılında Pixel adı altında bir Chromebook geliştirmişti. Pixel C tabletinin de tasarım açısından bu Chromebook ile benzerlik göstereceği ve yüksek çözünürlüğe sahip olacağı tahmin ediliyor. Henüz dedikodu niteliğinde olsa da, cihazın gücünü dört çekirdekli Nvidia X1 işlemciden alacağı, ayrıca Maxwell tabanlı GPU, 308 PPI piksel yoğunluğu sağlayan ekran, 3 GB LPDDR4 RAM ve USB-C portuna sahip olması bekleniyor.

Cihazın biri deriden diğeri de alüminyumdan olmak üzere iki klavye aksesuarı ile satışa sunulacağı da söyleniyor. Yani Microsoft Surface Pro tasarımındaki tablet modellerine bir yenisi daha ekleniyor denebilir. Google’ın Pixel Chromebook’u epey pahalı ve üst seviye dizüstü bilgisayar olduğundan, Pixel C’nin de benzer şekilde yüksek bir fiyat etiketiyle satışa sunulacağı tahmin ediliyor.