Anasayfa Haber Nvidia, Titan X Modelini İkiye Katlayacak

Nvidia, Titan X Modelini İkiye Katlayacak

Nvidia’dan GeForce GTX TITAN X’in iki katı performans sunacak yeni bir model geliyor.

Nvidia’nın GeForce 900 serisindeki amiral gemisi kartı olan GTX TITAN X modeli, sahip olduğu GM200 GPU’su sayesinde epey güçlü performans sunuyor. Yakın zamanda bunun tam iki katı performans sunacak bir kartla tanışabiliriz. Yeni haberlere göre Nvidia iki GM200 GPU’su birden kullanarak bugüne kadarki en hızlı ekran kartı olacak bir model üzerinde çalışıyor.

Firma kartı New York’ta “gizli” olarak düzenleyeceği bir toplantıda tanıtacak. Toplantının davetleri seçilmiş basın mecralarına yollanmaya başladı bile. Bu yeni kartın yine GTX TITAN serisi altında piyasaya sürüleceği söyleniyor. Teknik özellikleri ile ilgili henüz net bir bilgi paylaşılmadı, ancak çift GM200 GPU’suna sahip olacağından GTX TITAN X’deki tüm özelliklerin ikiye katlanacağını varsayabiliriz. Bu da toplamda 6.144 CUDA çekirdeği, 384 doku ünitesi, 192 ROP ve 24 GB bellek olacağı anlamına geliyor.

Bu kadar yüksek seviye bir kartın tabii ki en çok fiyatını merak ediyoruz. Fakat bu konuda henüz bir bilgi yer almıyor. Detaylı bilgilerin önümüzdeki haftalarda açıklanması bekleniyor.

Nvidia_Çift_GM200_Ekran_Kartı