Anasayfa Haber Twitter 140 Karakter Sınırını Kaldırabilir

Twitter 140 Karakter Sınırını Kaldırabilir

Twitter’ın kurulduğu günden beri alametlerinden biri haline gelen 140 karakterlik mesaj sınırlaması yakında tarih olabilir.

Twitter ilk günden beri kullanıcılarına getirdiği 140 karakterlik mesaj uzunluğu sınırlamasıyla akıllarda kalmış bir internet servisi. Bu sınırlamanın gerek kullanıcılar arasında, gerekse de şirket içinde sık sık tartışmalara sebep olduğu biliniyor. Bazıları kaldırılmasından yana, diğerleri ise servisi diğerlerinden farklı kıldığını düşünüyor.

Ancak gerçek olan şu ki, Twitter’ın 140 karakter sınırı servisin kullanım alanlarını kısıtlıyor. Şirket bu yüzden bir süre önce kullanıcılar arası özel mesajlardaki karakter sınırlamasını kaldırmış, ama halka açık mesajlarda bunu uygulamaya devam etmişti.

Twitter’ın içinden sızan bazı haberlere göre yakında bu durum da değişebilir. Şirketin 140 karakter sınırını aşacak yeni bir proje üzerinde çalıştığı söyleniyor. Ancak bunun yeni bir ürün mü, yoksa Twitter servisi üzerinde yapılacak bir değişiklikten ibaret mi olacağına dair bir bilgi yok.

Bir ihtimal Twitter’ın mesaj içinde paylaşılan bağlantılar gibi verileri 140 karakter sınırına dahil etmekten vazgeçeceği. Ancak kesin olan bir şey var, o da Twitter’ın gelirlerini artırmak için daha fazla kullanıcı çekmek zorunda olduğu gerçeği. Şirketin bu yeni uygulamayı ne zaman hayata geçireceği ise henüz belli değil.