Anasayfa Haber Nvidia, GeForce Now Oyun Servisini Açtı

Nvidia, GeForce Now Oyun Servisini Açtı

Nvidia’nın GeForce Now olarak adlandırdığı bulut tabanlı oyun servisi beta sürecinden çıktı.

Nvidia’nın bir süre önce Grid adıyla tanıttığı beta aşamasındaki bulut tabanlı oyun servisinin artık yeni bir adı var. Firmanın bugün itibariyle tüm Shield cihazları için kullanıma açarak betadan çıkardığı servis artık GeForce Now olarak adlandırılacak.

Kullanıcıların aylık bir ücret ödeyerek Android tabanlı Shield cihazları üzerinden televizyonlarında oyun oynayabilmesini sağlayan GeForce Now, bulut tabanlı hizmet veriyor. Yani oyunlar internetten yüklenerek oynanıyor. Bir nevi Netflix’in oyun versiyonu gibi de denebilir.

GeForce Now’da şu aşamada Batman Arkham serileri, LEGO, The Witcher 3, Alan Wake, Metro ve GRID gibi hayli popüler markaların da yer aldığı 50 adet oyun yer alıyor. Firmanın vaat ettiğine göre, 1080p çözünürlük ve 60 FPS’te oyun oynamak mümkün olacak. Firma ayrıca NFL Sunday Ticket, Spotify ve Showtime uygulamalarının da çok yakında Shield’a destek vereceğinin açıklamasını yaptı.

İlk üç ay için ücretsiz olarak kullanılabilecek Nvidia GeForce Now, sonrasında aylık 7,99 dolar abonelik ücretiyle kullanıcılara sunulacak.