Anasayfa Haber Tesla, Model X Satışına Başladı

Tesla, Model X Satışına Başladı

Tesla, uzun süredir otomotiv dünyasında beklenen yeni elektrikli SUV aracı Model X’i resmen tanıttı ve satışına başladı.

Tesla dün itibari ile elektrikli araç modellerine bir yenisi daha eklendi. Firma yeni SUV aracı Model X’in resmi tanıtımını gerçekleştirerek, satışa başladı. Daha önce satışa sunulan sedan tipi Model S’in SUV versiyonu olan araç, 2012 yılında ilk prototip modeli tanıtıldığından bu yana bekleniyordu. Model S ile %60 oranında aynı parçalar kullanılarak üretilen Model X, enerji kullanımı ve hızıyla dikkat çekiyor.

Model X, sahip olduğu 90 kW/saat kapasiteli lityum iyon batarya ile tek şarjla 400 km yol alabiliyor. Sıfırdan 100 kilometreye 3,2 saniyede çıkabilen Model X, 250 km/s hızına ulaşarak aynı zamanda piyasadaki en hızlı SUV araçlardan biri oluyor. Yedi kişiye kadar oturma kapasitesine sahip aracın arka kapıları yukarı doğru açılarak oldukça karizmatik bir görünüm veriyor.

Araç sahiplerinin kapıyı açarken yandaki arabaya vurma endişesi de olmayacak çünkü kapıda yer alan ultrasonik sensörler sayesinde açılmadan önce ne kadar alana ihtiyaç olduğuna dair uyarı veriyor. Aracın içinde yer alan 17 inçlik bir monitör sayesinde medya araçları ve navigasyon gibi sistemler kontrol edilebiliyor.

Araçta ayrıca oldukça ilginç bir hava temizleme teknolojisi de yer alıyor. Model X’de yer alan özel bir hava filtresinin normal bir araca kıyasla 10 kat daha geniş olması sayesinde, alınan havanın temizlenmesinde 800 kata kadar daha iyi performans sunuluyor. Tesla Model X’in tahmin edilebileceği üzere tuzlu bir fiyatı var. Araç 130.000 dolardan başlayan fiyatla satışa çıkarılmış.