Anasayfa Haber Google’dan RCS Mesaj Standardına Destek

Google’dan RCS Mesaj Standardına Destek

Teknolojik ömrünü çoktan doldurmuş olan SMS servisinin varisi RCS, artık Google desteğine sahip.

Mobil internet kullanımının yaygınlaşmasıyla beraber SMS mesajlaşma oranı ciddi azalma gösterdi. Özellikle WhatsApp, Facebook Messenger gibi uygulamalar hem ücretsiz, hem de çok daha gelişmiş mesajlaşma imkanları sunuyor. Yani kısacası SMS standardının artık demode olduğu herkes tarafından biliniyor.

İşte böyle bir ortamda operatör mesajlaşmalarının imdadına Rich Communication Service (RSC) yetişecek. SMS ve MMS’in geliştirilmiş sürümü olan RCS, alıcıya görsel ve video içerik gönderilebilecek, grup mesajlaşmalarının önü açılacak ve konum bildirimi yapılabilecek.

RCS her ne kadar umut vaat etse de, RCS standardıyla mesaj gönderip almak için telefonunuzun, operatörünüzün ve mesaj uygulamanızın RCS uyumlu olması gerekiyor. Bu yüzden RCS sisteminin yaygınlaşması inanılmaz yavaş bir şekilde ilerliyor. Ancak Google bunu biraz hızlandırmaya niyetli.

Google, geçtiğimiz çarşamba günü RCS uygulama şirketi olan Jibe Mobile‘ın satın alınacağını duyurdu. Böylelikle RCS standardı Android ile genel bir uyumluluk içinde olacak. En azından RCS gereksinimlerinden biri olan uygulama desteğinin bu şekilde sağlanması oldukça kolaylaşıyor.

Google desteği ile birlikte RCS standardının yaygınlaşması bir nebze hızlanacaktır. Ancak uygulamanın bir de operatör ayağı var. T-Mobile şimdiye kadar RCS standardına genel destek sunacağını belirten ilk büyük operatör oldu. Ülkemiz operatörlerinin ise konuyla ilgili henüz bir çalışması bulunmuyor.