Anasayfa Haber LG Çift Ekranlı Akıllı Telefonu V10’u Tanıttı

LG Çift Ekranlı Akıllı Telefonu V10’u Tanıttı

LG çift ekrana sahip yeni akıllı telefonu V10’u ve yeni akıllı saati Watch Urbane 2nd Edition’ı resmen duyurdu.

LG’nin bir süredir konuşulan çift ekrana sahip akıllı telefonu nihayet resmi olarak gün ışığına çıktı.

Güncelleme: LG V10 İncelemesi

V10 adlı telefon daha önce sızdırılan bilgilerden de bildiğimiz üzere üst bölümünde multimedya kullanım amaçlı ikinci bir ekrana sahip. Cihazın sahip olduğu tek ikili bileşen ekranı değil, aynı zamanda çift ön kamera da yer alıyor.

Üst düzey teknik özelliklere sahip yeni LG V10’da 1.440×2.560 çözünürlük destekli, 513 PPI piksel yoğunluğuna sahip 5,7 inç IPS ana ekran yer alıyor. Ayrıca ön kameranın hemen yanında yer alan aynı PPI değerinde 160×1.040 çözünürlük sunan 2,1 inçlik ikinci bir IPS ekrana daha sahip. İkinci ekran, şarkı değiştirme, uygulamalara hızlı erişim ya da batarya durumunu görüntüleme gibi multimedya amaçlı kullanılabiliyor.

Gücünü Qualcomm’un 6 çekirdekli Snapdragon 808 işlemcisinden alan cihazda Adreno 418 GPU’su, 4 GB RAM, 64 GB dahili depolama alanı, 2TB’a kadar arttırılabilen microSD kart desteği ve 3.000 mAh batarya yer alıyor. 8,6 mm inceliğinde ve 192 gram ağırlığındaki LG V10, NFC, Bluetooth 4.1, Wi-Fi, USB 2.0 ve 4G LTE-A (Cat.) bağlantılarına destek sağlıyor.

Çift ekranın yanı sıra çift ön kameraya da sahip olan V10, oldukça ilginç özellikler sunuyor. Her ikisi de 5 MP’lik ön kameralar, çift olarak kullanıldığı zaman 120 dereceye kadar çekim sağlayan geniş açı sunuyor. Arka tarafında ise f/1,8 lens aralığına sahip 16 MP ana kamerası yer alıyor. İşletim sistemi olarak ise Android’in 5.1 Lollipop sürümünü kullanıyor. Oldukça üst düzey bir telefon olduğundan, muhtemelen firma önümüzdeki dönemlerde Marshmallow yükseltmesi yayınlayacaktır.

Siyah, beyaz, bej, okyanus mavisi ve opal mavisi olmak üzere 5 renk seçeneğiyle gelen LG V10’un satışına bu ay içinde başlanacak. Fiyatı konusunda ise henüz bir bilgi açıklanmadı.

https://www.youtube.com/watch?v=ELD_6aeHGKQ

LG_Watch_Urbane_2nd_Edition

LG ayrıca Watch Urbane 2nd Edition adlı yeni akıllı saatini de duyurdu. Dünyanın ilk 4G LTE desteğine sahip Android Wear cihazı olan saat, 480×480 piksel çözünürlük sunan 1,38 inçlik P-OLED ekrana sahip. Cihazın diğer teknik özellikleri arasında Qualcomm Snapdragon 400 işlemci, 768 MB RAM, 4 GB dahili depolama alanı ve 570 mAh batarya yer alıyor. 44,5 mm genişliğinde ve 14,2 mm kalınlğındaki saat IP67 sertifikasına sahip olması sayesinde suya ve toza karşı dayanıklılık da sağlıyor. Ayrıca uygulamalarla kullanılabilen dahili akselerometre, jiroskop, pusula, barometre, kalp hızı sensörü ve GPS özelliklerine de sahip.

https://www.youtube.com/watch?v=FdRymDRtPJA