Anasayfa Haber Western Digital İçin Çinli Ortak!

Western Digital İçin Çinli Ortak!

Unisplendour Corporation Limited, 3,7 milyar dolara Western Digital hisselerinin %15’ini satın aldı.

Çin hükümeti tarafında kontrol edilen Unisplendour Corporation Limited (Unis) adlı teknoloji odaklı bir yatırım şirketi, Western Digital’in %15’ini satın aldı. WD’in kasasına yüklü miktarda para akışı sağlayacak anlaşma ile firmanın bilançosu güçlendirilecek, finansal esneklik sağlanacak ve uzun dönemli stratejik girişimler de bulunulabilecek.

Daha önce PC, akıllı telefon, tarayıcı, ağ ürünleri, elektronik aksesuar ve yazılım alanlarında yatırım yapan Unis, ilk defa depolama birimleri pazarında da girişimde bulunmuş oldu. Firma, satın aldığı %15’lik hisse ile WD üzerinde kontrol sahibi olamayacak, ancak yönetim kurulunda bir temsilci bulundurma hakkına sahip olacak.

WD’in satın alma işleminden önce zaten kasasında 5,29 milyar dolarlık harcamaya hazır parası bulunuyordu. Anlaşma ile beraber bu miktar önemli ölçüde artış gösterecek. Şimdi asıl soru ise; firma bu parayla ne yapacak? WD, elindeki parayı nasıl değerlendireceğine dair bir açıklama yapmadı ancak önünde birkaç mantıklı seçenek var.

WD, bu parayı başka bir depolama birimleri markasını satın almak için kullanabilir. Bu hamle ile hem bir rakibi elemiş olur, hem de pazarda oldukça güçlü bir pozisyon elde eder. Bunun dışında yeni ürünler geliştirilerek başka ürün pazarlarında da atılım yapılabilir. Bir diğer seçenek ise NAND bellek üreticisi firmalardan biri satın alınarak, SSD tarafındaki maliyetlerini azaltabilir.