Anasayfa Haber Daimler, Otonom Kamyonları Yola Çıkardı

Daimler, Otonom Kamyonları Yola Çıkardı

Alman otomotiv devi Daimler, bir süredir üzerinde çalıştığı otonom kamyonları ilk kez halka açık yollarda denedi.

Kendi kendine yol alabilen otonom araçlar üzerine yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Her ne kadar bu konuda Google ve Tesla gibi markaların isimleri daha sık duyulsa da, aslında dünya çapında pek çok büyük otomotiv şirketinin bu alanda yoğun çalışmaları bulunuyor.

Bunlardan biri de Alman otomotiv devi Daimler, şirketin her türden araca uygulanabilecek otonom sürüş sistemleri üzerinde uzun zamandır çalıştığı bir sır değil. Daha önce çeşitli test sürüşleri gerçekleştiren Daimler mühendisleri, ilk kez otonom bir kamyonu halka açık yollarda denediler.

Şirketin Highway Pilot otonom sürüş sistemiyle donatılmış bir Mercedes Benz Actros kamyonu, Almanya’nın Autobahn 8 otobanında trafiğe çıktı. Aşağıda videosunu izleyebileceğiniz sürüş esnasında, otonom kamyon kendi yolunu buldu ve hızını trafiğe göre ayarladı.

Test sürüşünden hayli memnun kalmış gibi görünen Daimler yetkililerine göre Highway Pilot sistemi yakında üretime girebilecek kadar olgunlaşmış. Ancak daha aşılması gereken yasal ve bürokratik engellerin de olduğunu da saklamıyorlar. Tabii araçların tamamen otonom olabilmesi ve sürücüye hiç ihtiyaç kalmaması için sistemin daha hayli geliştirilmesi gerektiği de bir gerçek.