Anasayfa Haber Google’dan Alphabet’e Geçiş Süreci Tamamlandı

Google’dan Alphabet’e Geçiş Süreci Tamamlandı

Google’ın borsadaki hisse senetleri bugün itibariyle Alphabet’e çevriliyor.

Google, Ağustos ayında yaptığı bir açıklamayla tüm firma yapısını yeni kuracağı Alphabet adlı bir şirket altında toplama kararı almıştı. Bu karar doğrultusunda Google artık Alphabet’in bir alt şirketi haline gelecek ve mevcut bazı kuruluşlarının yeni oluşuma dahil edilmesiyle yönettiği iş kolları da azalacaktı. Google’dan Alphabet’e geçiş süreci bugün hisse senetlerinin açılmasıyla beraber resmen tamamlanıyor.

Google’ın tüm hisseleri bugün itibariyle Alphabet adına çevrilecek. “GOOG” ve “GOOGL” hisse sembollerinde herhangi bir değişiklik olmayacak. Dolayısıyla firmanın hissedarları bir değişiklik olduğunu fark etmeyecekler bile. Yeni kurulan Alphabet firmasının başına eski Google CEO’su Larry Page geçiyor. Google’ın yeni CEO’luğuna ise eskiden Android, Chrome ve Uygulamalar departmanının başındaki isim olan Sundar Pichai atanıyor.

İki firma arası geçiş, bizlerin günlük hayatında hiçbir şey değiştirmeyecek. Zira arama motoru, Android, YouTube, uygulamalar, haritalar ve Ads gibi son kullanıcıya yönelik ürünler yine Google çatısı altında hizmet vermeye devam edecek. Eskiden Google altında olan Google X, Fiber, Google Capital, Google Ventures, Nest ve Calico gibi markaları ise artık Alphabet çatısı altında ve Google’dan bağımsız olacaklar.

Alphabet_Şema