Anasayfa Haber AMD, Radeon DDR4 RAM Modüllerini Satışa Çıkardı

AMD, Radeon DDR4 RAM Modüllerini Satışa Çıkardı

AMD tarafından satışa çıkarılan yeni DDR4 RAM modülleri, Intel sistemlerle de kullanılabiliyor.

AMD Radeon R7 DDR4 RAM modülleri çeşitli ülkelerde satışa çıkmaya başladı. Çift kanal 8 GB kapasiteli kitler halinde satışa sunulan bu yeni modüller, 2133MHz ya da 2400MHz hızında ve CL15 gecikmeli çalışabiliyorlar. Intel sistemlerle de sorunsuz çalışan modüllerin, Intel’in XMP teknolojisine destek verip vermediği belli değil. Ancak AMD’nin kendi hafıza profil ayarları olduğuna şüphe yok.

İşin ilginç tarafı, AMD’nin bu yeni DDR4 belleklerini kullanabileceğiniz bir AMD sistemin henüz piyasada olmaması. Halen satışta olan AMD işlemciler ve bunları kullanan anakartlar DDR3 RAM destekliyorlar. Ancak bu durumun 2016 başından itibaren değişmesi bekleniyor.

AMD tarafından geliştirilmekte olan Bristol Ridge ve Summit Ridge serisi işlemciler AM4 soketli anakartları kullanacaklar. Bu işlemci ve anakartlarla birlikte AMD sistemlere de DDR4 desteği gelecek. Bu hafıza modülleri şimdilik Almanya’daki bazı mağazalarda satışa çıkmış bulunuyor. Ancak zamanla daha geniş bir pazara yayılacakları tahmin ediliyor.

amd ddr4