Anasayfa Haber Intel Skylake İşlemciler Artık Daha Güvenli

Intel Skylake İşlemciler Artık Daha Güvenli

Intel Skylake işlemciler, SGX teknolojisi ile kötü amaçlı yazılımlara karşı önlem alacak.

Intel’in yeni nesil Skylake işlemcileri bundan böyle daha güvenli yazılım desteğine sahip olacaklar. Firma Ekim sonundan itibaren sevkiyatını yapacağı Skylake işlemcilerin kendi güvenlik talimatı olan SGX (Software Guard Extensions) desteğine sahip olacağını açıkladı.

Intel’in bir x86 uzatması olan SGX teknolojisi, temel olarak sistem yazılımı için güvenlik sağlıyor. Firmanın ilk olarak Haswell tabanlı işlemcilerle gün ışığına çıkardığı bu teknoloji, platform üzerindeki kötü amaçlı yazılımların tanımlama ve yok edilmesiyle uğraşmak yerine, kodlar ve veriler için özel bellek alanı oluşturarak koruma sağlıyor. Intel SGX’in kullanılabilmesi için işlemcinin yanı sıra işletim sistemi ve uygulamalar tarafından da destek sağlanması gerekiyor. Yani bilgisayardaki işlemci değiştiği anda otomatik olarak kullanılamıyor.

Xeon E3-1200 v5, Core i5 ve Core i7 serisi işlemciler, önümüzdeki ay sonundan itibaren değişiklikten etkilenecekler. Piyasaya sürülen ilk Skylake işlemcilere SGX desteği verilip verilmeyeceği ise henüz bilinmiyor, ancak pek muhtemelen görünmüyor.