Anasayfa Haber Nissan’ın Teatro Prototipi Silme Ekran Dolu!

Nissan’ın Teatro Prototipi Silme Ekran Dolu!

Nissan tarafından tasarlanan Teatro prototipi 30 Ekim tarihinde Tokyo Motor Fuarı’nda görücüye çıkacak.

Otomotiv firmaları yeni nesillere otomobil pazarlamakta hayli zorlanıyor. Nissan yetkilileri de bunu gizlemiyorlar, eski nesillerin otomobil alırken temel aldığı kriterlerin, gençler için geçerli olmadığını açıkça ifade ediyorlar. Bu durumda yeni nesillere araç satabilmek için devamlı yeni fikirler üretmeleri gerekiyor.

Nissan Teatro 4

Nissan tarafından tasarlanan Teatro prototipi de işte bu beyin fırtınasının ürünlerinden biri. Elektrikli olması öngörülen aracın en önemli özelliği, genç nesillerin sosyal medya üzerindeki etkinliklerini araç üzerinden dışa vurma imkanı sunması.

Nissan Teatro 3

Bunun için ön paneli dev bir ekrana dönüştürmekle yetinmeyip, koltukları bile projeksiyon ekranına çevirmişler. Bunun yanında aracın dış kısmında da ekranlar mevcut. Ön ve arka tamponların üzerinde, ayrıca kapı şeritlerinde bulunan ekranlar devamlı etkileşime açık. Bu dış ekranlara aracın şarj durumundan tutun da, kullanıcının ruh halini gösteren renklere dek akla gelecek her türden bilgi yansıtılabiliyor.

Nissan Teatro 2

Tabii Teatro sadece bir prototip ve fuarlarda katılımcıların fikrini almak için kullanılacak. Tamamen otonom olup kendi kendini sürmediği müddetçe bir aracı bu kadar fazla ekranla doldurmak, sürücü dikkati ve yol güvenliği açısından çok da iyi bir fikir olmasa gerek.