Anasayfa Haber Sharp RoboHon Aslında Bir Telefon!

Sharp RoboHon Aslında Bir Telefon!

Sharp bugüne kadarki en ilginç akıllı telefonlardan biri olacak RoboHon’u duyurdu. İşte RoboHon videosu…

Akıllı telefon denince hepimizin aklına benzer tasarıma sahip cihazlar gelir. iPhone’nundan Galaxy’sine, Nexus’undan Lumia’sına kadar hemen hemen hepsi, bir tarafı tamamen ekran olan dikdörtgen prizma şekline sahiptirler. Japon teknoloji markalarından Sharp, bu algıyı tamamen yıkacak yeni bir akıllı telefon modeli geliştirdi. İnsansı robot görünümüne sahip yeni akıllı telefonun adı RoboHon!

RoboHon adlı bu küçük ve sevimli insansı robot yürüyebilmek, konuşabilmek ve dans edebilmek gibi çeşitli hareketlere sahip olmanın yanı sıra, bir akıllı telefon olarak da kullanılabiliyor. Ünlü Japon robot bilimcisi Tomotaka Takahashi tarafından geliştirilen RoboHon, arkasında yer alan 2 inçlik ekranı ile kullanıcıların robotu bir telefon gibi kullanabilmesine olanak veriyor. İnsanları yüzlerinden ve seslerinden tanıyabilen robot, kafa bölümünde yer alan projektör ile görüntü yansıtabilme özelliğine de sahip. LTE ve 3G bağlantılarına da destek sağlayan robot (ya da telefon) mesaj ya da arama geldiğinde kullanıcıya konuşarak haber verebiliyor.

RoboHon’un gerçekten eşsiz bir cihaz olduğu aşikar, ancak günlük hayatta ne kadar kullanışlı olacağı tartışılır. Fiyatı hakkında henüz bir bilgi verilmedi ancak önümüzdeki yılın ilk yarısında piyasaya sürülecek.