Anasayfa Haber Yeni 4K iMac Önümüzdeki Hafta Tanıtılabilir

Yeni 4K iMac Önümüzdeki Hafta Tanıtılabilir

Apple’ın 4K çözünürlük sunacak 21,5 inçlik yeni iMac’ini önümüzdeki hafta tanıtabileceği söyleniyor.

Apple geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü 27 inç iMac modelinde 5K çözünürlük desteği sağlayarak hepimizi şaşırtmayı başarmıştı. Geçtiğimiz ay haberini yaptığımız üzere, firmanın bu sene de 21,5 inç iMac modelini 4K standardına yükseltmesi bekleniyordu. Alınan son duyumlara göre bu cihazın gün ışığına çıkmasına çok az bir zaman kaldı. Apple’ın 4K çözünürlükteki yeni 21,5 inç iMac modelini 13 Ekim günü tanıtması bekleniyor.

Firmanın geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü 21,5 inç iMac modelleri 1080p çözünürlük sunuyordu. Dolayısıyla bir anda 4K’ya geçilmesi durumunda cihazın grafik biriminin de epey kuvvetlenmesi gerekiyor. Olası teknik özellikleriyle ilgili fazla bir şey bilinmiyor, ancak rapora göre Intel’in Broadwell işlemcisinin tercih edileceği söyleniyor.

Yeni Skylake’ler dururken Broadwell kullanılırsa, biraz garip kaçabilir açıkçası. İşletim sistemi olarak ise firmanın yakın zamanda kullanıma açtığı OS X El Capitan kullanılacak. Bakalım söylentiler doğru çıkacak ve Apple yeni iMac’ini önümüzdeki hafta tanıtacak mı?