Anasayfa Haber Light L16, Tam 16 Kamera Kullanıyor!

Light L16, Tam 16 Kamera Kullanıyor!

Light firması tarafından geliştirilen yeni fotoğraf makinesi L16, aynı anda 16 farklı kamera kullanarak çalışıyor.

Bir start-up olan Light firması tarafından geliştirilen L16, çok sayıda farklı özellikte kamerayı bünyesinde barındırıyor. Deklanşöre basıldığında bu farklı özellikteki kameraları aynı anda çalıştıran L16, elde edilen fotoları işleyip birleştirerek 52 MP çözünürlüğe varan resimler oluşturuyor.

Farklı kameraların aynı anda kullanılması, fotoların farklı derinlik ve ışık özelliklerinin aynı anda yakalanmasına imkan tanıyor. Bu da kullanıcıyı devamlı lens değiştirmek zorunda kalmaktan kurtarıyor. Çekim sonrasında fotolarda derinlik, ışık ve odak gibi konularda ayarlamalar yapmak da kolaylaşıyor. Çünkü farklı kameralar zaten gereken tüm veriyi aynı anda yakalamış oluyor.

Henüz prototip aşamasında olan L16 modelinin 2016 yaz sezonunda piyasaya çıkması bekleniyor. Şimdilik 128 GB hafızaya sahip olan cihazın piyasaya ne kadar bellekle çıkacağı henüz kesinleşmiş değil. Ancak kameranın aynı zamanda 4K video çekme özelliği de bulunduğundan, bol miktarda ve yüksek hızlı bellekle çıkması bekleniyor.

Konuyu yakından takip etmek isteyenler Light resmi sitesinden de güncellemeleri izleyebilirler.

https://player.vimeo.com/video/141273851