Anasayfa Haber SanDisk Ve Toshiba Çinlilerin Hedefinde

SanDisk Ve Toshiba Çinlilerin Hedefinde

Çinliler kendi Flash bellek sektörlerini kurabilmek için yabancı firmaları satın almaya çalışıyorlar.

Çin’in en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Tsinghua Unigroup, kısa bir süre önce Western Digital’in %15 hissesini satın alma girişimiyle yeniden gündeme gelmişti. Western Digital’in mali durumu iyi olmasına rağmen bu alışverişe yönelmesi, şirketin yeni yatırımları ve Çin pazarındaki atılımları için atılan büyük bir adım olarak yorumlanmıştı.

Ancak Tsinghua Unigroup sadece Western Digital ile gerçekleşmek üzere olan ortaklığıyla tanınmıyor. Bir süre önce Amerikan bellek teknolojileri şirketi Micron’u da satın almayı deneyen Tsinghua Unigroup, Amerikan devletinin engellemesi nedeniyle başarısız olmuştu. Şirket bu kez gözü SanDisk ve Toshiba markalarına dikmiş gibi görünüyor.

Çin devletine göbekten bağlı olan Tsinghua Unigroup tarafından SanDisk ve Toshiba’nın ağırlıklı hisselerinin satın alınması gündeme geldi. Her iki şirketin de NAND Flash bellekler ve SSD üretimi üretimi konusunda çok ciddi bilgi ve patent birikimi bulunuyor. Ne var ki her iki şirketin de işlerinin çok da yolunda gitmediği bir sır değil.

Tsinghua Unigroup bu şirketlerin hisselerini ele geçirirse, NAND Flash bellek üretimi konusunda Çin’in eline çok büyük avantaj geçmiş olacak. Çin devletinin özellikle bu alanda kendi endüstriyel yapısını kurmak ve yabancı firmalara bağımlı olmaktan kurtulmak istediği biliniyor. Ancak rekabet avantajını kaybetmek istemeyen diğer ülkeler şu ana kadar buna engel olmayı başardılar.