Anasayfa Haber BlackBerry Yakında Telefon Piyasasından Çekilebilir

BlackBerry Yakında Telefon Piyasasından Çekilebilir

Sony’den sonra BlackBerry de 2016’da beklediği satışları yakalayamaması halinde akıllı telefon pazarından çekilebileceğini açıkladı.

Zamanın en çok satan telefon markalarından biri olan BlackBerry, kötü gidişatını bir türlü durduramıyor. Android ve iOS, geniş uygulama desteği sunarak genel kullanıcı kesimi için daha cazip platformlar olmayı sürdürüyor. BlackBerry’nin uygulama çeşitliliği ise bu iki platformun yanına bile yaklaşamıyor. Firma bugüne kadar BBM mesaj sistemi ve ısrarla ürettiği klavyeli telefonlar sayesinde bir kesim tüketiciye ulaşabilmeyi başardı, ancak bu rakamlar kâr getirmeye yetmiyor.

Firmanın CEO’su John Chen yaptığı bir açıklamada, yaptıkları işin kar getirebilmesi için bir yılda en az 5 milyon akıllı telefon satmaları gerektiğini ve eğer satamazlarsa pazardan çekilebileceklerini bildirdi. Firma tüm umudunu geçtiğimiz günlerde duyurduğu ilk Android işletim sistemli akıllı telefonu olan Priv’e bağlamış diyebiliriz. Zira bu hamle ile daha fazla cihaz satabilmek için uzun yıllar kullanmakta direndiği kendi işletim sisteminden feragat edip Android’e teslim oldu.

Eğer beklediği satış rakamlarını tutturamazsa piyasadan çekilmeyi düşünen tek firma BlackBerry değil. Sony CEO’su da geçtiğimiz günlerde benzer bir açıklama yapmış ve bekledikleri satış rakamlarını tutturamazlarsa farklı alternatifler arayacaklarını söylemişti.