Anasayfa Haber Microsoft Denetim Masasını Kaldıracak

Microsoft Denetim Masasını Kaldıracak

Windows işletim sistemlerinin bir klasiği olan Denetim Masası, yakın zamanda tarihe karışabilir.

Microsoft’un son açıkladığı rakamlara göre çiçeği burnunda işletim sistemi Windows 10, bugün 110 milyondan fazla cihazda kullanılıyor. Windows 10’un sunduğu yenilikler pek çok kullanıcı tarafından beğeni topladığından, hızla artmaya da devam edecek gibi görünüyor.

Windows 10, Windows 8’deki gibi tamamen yeniden tasarlanan bir arayüze sahip olmak yerine, eski işletim sistemlerinden esintiler taşıyor ve aynı zamanda kullanışlı yenilikler de barındırıyor. Lakin bunu yaparken bazen aynı görevi yapan iki fonksiyon birden ortaya çıkıyor. Örneğin “Ayarlar” ve “Denetim Masası” gibi. 1987 yılında piyasaya sürülen Windows 2.0 işletim sisteminden bu yana hayatımızda olan Denetim Masası, kullanıcıların alıştığı arayüz ile bilgisayar ayarlarının yapılandırılmasını sağlarken, Ayarlar fonksiyonu ise Microsoft’un modernize ettiği bir arayüz ile konfigürasyon seçeneği sunuyor.

Firmanın yaptığı açıklamalar doğrultusunda eski dostumuz Denetim Masası ile vedalaşmaya hazır olun. Microsoft’un Windows yöneticilerinden Gabe Aul, bir kullanıcının Twitter üzerinden neden Denetim Masası’nın ve Ayarlar’ın bir arada olduğuna dair sorusuna, “Ayarlar, eninde sonunda Denetim Masası’nın yerini alacak. Bazı özellikler henüz Ayarlar’a taşınmadı” cevabını verdi. Aul ayrıca iki yarı uygulamanın birden yer almasının kodlamada karışıklığa yol açtığını ve daha fazla bellek kullanımına sebep olduğunu da söyledi.

Windows_Denetim_Masası