Anasayfa Haber Rise Of The Tomb Raider Size Kart Satacak!

Rise Of The Tomb Raider Size Kart Satacak!

Yeni Tomb Raider oyununda mikro-satış sisteminin bulunacağı kesinleşti.

Oyun içinde bulunan mikro-satış sistemlerine uzun zamandır aşinayız. Özellikle ücretsiz mobil oyunlar ve MMORPG’lerde karşımıza çıkan oyun içi satış sistemleri, şimdi yüksek fiyat etiketli üst seviye yapımlarda da boy göstermeye başladı.

Bu oyunlardan biri de çıkışı merakla beklenen Rise of the Tomb Raider olacak. Crystal Dynamics tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından yayınlanacak olan oyun, 10 Kasım tarihinde Xbox One konsolu için çıkacak. Ardından da Windows PC sürümü gelecek olan oyunda, mikro satış sistemi kullanılacak.

Bu sistemle oyunculara Expedition Card adı verilen ve özel etkileri olan oyun kartları sunulacak. İlk başta 300 adet olacak kartlara zamanla yenileri de eklenecek. Bu kartlardan bazılarının devamlı etkileri olacak, ancak çoğu geçici güçlendirmeler ya da komik etkiler sağlayacak.

Square Enix oyunun bu kartları satın almadan da rahatlıkla oynanabileceğini açıkladı. Hatta eğer oyun başında fazladan zaman geçirmekten sıkılmazsanız, oyun içinde toplayacağınız kredilerle de bu kartları edinebileceksiniz. Ancak tabii ki kart destelerini gerçek parayla satın almak çok daha kolay ve çekici kılınacak.

Rise of the Tomb Raider için üç adet de ek görev paketi (DLC) çıkacağı açıklandı. Season Pass alanlar tabii ki bunlara indirimli fiyattan erişecekler. Bakalım üst seviye oyunların da hızla oyuncular için para tuzağı haline getirilmesine tüketiciler ne tepki verecekler?