Anasayfa Haber Dell, EMC Firmasını 67 Milyar Dolara Aldı

Dell, EMC Firmasını 67 Milyar Dolara Aldı

Dell, 67 milyar dolarlık anlaşma ile teknoloji devi firmalarından EMC’yi satın aldı.

Geçtiğimiz günlerde Dell’in EMC firmasını satın alabileceğinin haberini sizlerle paylaşmıştık. Dedikodular doğru çıktı ve Dell, 67 milyar dolarlık rekor bir fiyatla EMC’yi satın aldı. Anlaşmanın tamamlanmasıyla beraber teknoloji dünyasının bugüne kadarki en büyük satın alma işlemi gerçekleşmiş olacak.

ABD merkezli EMC kurumsal şirketler için veri depolama, bilgi güvenliği, sanallaştırma ve bulut depolama çözümleri sunan bir firma. Dünya çapında 70.000’den fazla çalışanı olan EMC, kendi bünyesinde yer alan RSA adlı güvenlik ve VMware adlı bulut çözüm firmalarına da sahip. Hatta EMC bugün Dell’den yaklaşık olarak iki kat büyüklükte bir firma. Dell bu kadar büyük bir anlaşmaya imza atabilmek için teknoloji odaklı yatırım firmalarından Silver Lake ve Dell’in CEO’su Micheal Dell’in yatırım firmalarından olan MSD Capital’dan finansman sağladı.

Dell anlaşma gereğince EMC hissedarlarına hisse başına 24,05 dolar nakit ödeme yapmayı kabul etti. Yalnızca VMware, bağımsız ve halka açık bir firma olarak kalmaya devam edecek. Anlaşmanın gerçekleşmesinden sonra Dell’in kurumsal taraftaki gücü çok büyük ölçüde artacak. Bu alandaki rakipleri olan HP ve Amazon gibi firmalara karşı önemli bir koz elde edecek.