Anasayfa Haber Qualcomm Artırılmış Gerçeklik Pazarından Çekiliyor

Qualcomm Artırılmış Gerçeklik Pazarından Çekiliyor

Qualcomm, artırılmış gerçeklik teknolojileri üzerine çalışan kolu olan Vuforia’yı 65 milyon dolara sattı.

Oculus Rift, HTC Vive ve Sony PlayStation VR gibi sanal gerçeklik cihazları, önümüzdeki yıl teknoloji dünyasına damgasını vuracak. Öte yandan “artırılmış gerçeklik” kavramı da son zamanlarda gittikçe popüler olmaya başladı. Artırılmış gerçeklik teknolojisi, dijital cihazların gerçek dünyayı temel alarak sanal içerik üretebilmesini sağlıyor. Microsoft’un geçtiğimiz günlerde düzenlediği lansmanda sunumunu yaptığı HoloLens, bu teknolojinin en somut örneklerinden biri denebilir.

Ancak teknoloji dünyasındaki her firma artırılmış gerçeklik teknolojine sıcak bakmıyor. Qualcomm, Vuforia adlı artırılmış gerçeklik işini 65 milyon dolara PTC yazılım firmasına satacağını açıkladı. Anlaşmanın bu yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Qualcomm bu şekilde kısa vadede kâr sağlamayacak bir yatırımı elden çıkarmış oluyor.

Qualcomm’un 5 yıldır üzerinde çalıştığı Vuforia teknolojisi, kullanıcıların akıllı telefon ya da tabletlerinden gerçek dünyadaki objelere sanal içerik ekleyebilmesine yarıyordu. Çok daha ufak çaplı bir firma olan PTC, bu teknolojiden nasıl faydalanacağına dair henüz bir bilgi paylaşmadı.