Anasayfa Haber Blocks Modüler Saat İçin Kickstarter Başlatıldı

Blocks Modüler Saat İçin Kickstarter Başlatıldı

Blocks modüler saat için Kickstarter’da bağış kampanyası başladı.

Bu yılın başlarına doğru CES fuarında modüler saat projesini tanıtan Blocks Wearables adlı bir firma, projesini hayata geçirebilmek için Kickstarter’da bağış kampanyası başlattı. Açık kaynaklı olan ve Android ile iOS cihazlarıyla bağlanabilen saat, modüler yapıda olması sayesinde kullanıcın istediği özellikler cihaza takılıp çıkarılabiliyor. Bir nevi Google’ın modüler akıllı telefon projesi olan Project Ara’ya benzer de diyebiliriz.

Blocks’un belirttiği fiyatlara göre dünyanın ilk modüler akıllı saatini edinmek isteyen kullanıcıların 195 dolar ödeme yapması gerekecek. Bu miktar ile saatin çekirdek modeli ve standart bir kayış satın alınabilecek. Ayrıca 275 dolara saatin çekirdek modeli ve yanında kullanıcının seçeceği dört modül verilecek. Dörtten fazla modül almak isteyenler için daha pahalı opsiyonlar da sunuluyor. Modüller arasında pek çok çeşit yer alıyor. Örneğin pil süresini %20 uzatan batarya, kalp hızı sensörü, GPS, hava basıncı sensörü, hatta parmak izi sensörü, SIM kart girişi ve kamera modülleri bile eklenebiliyor.

Blocks firması, saatin üretimine geçebilmek için en azından 250.000 dolar bağış toplayabilmeyi hedefliyordu. Ancak kısa zamanda 300.000 dolardan fazla para toplandı bile. Yani bir aksilik olmazsa proje hayata geçecek diyebiliriz. Saatin sevkiyatına önümüzdeki yılın Mayıs ayında başlanacak.

https://www.youtube.com/watch?v=BT98FChvoFU