Anasayfa Haber LG Kendi Mobil Ödeme Sistemini Geliştiriyor

LG Kendi Mobil Ödeme Sistemini Geliştiriyor

LG

Güney Koreli endüstri devi LG’nin, kendi mobil ödeme sistemini geliştirdiğine dair önemli bulgular var.

Güney Kore’nin sayılı markaları arasında yer alan LG her ne kadar ülkemizde telefon ve televizyon gibi ürünlerle tanınsa da, aslında tıpkı Samsung gibi çok geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor. Pek çok alanda Samsung ile doğrudan rekabet eden LG’nin, mobil ödeme sistemleri konusunda da bu rekabeti sürdürmeyi hedeflediği tahmin ediliyor.

Google, Apple ve Samsung gibi firmalar bir süredir akıllı telefonlar gibi mobil cihazlar üzerinden deme yapılabilmesine imkan sağlayan ödeme sistemleri geliştiriyorlar. Yeni ortaya çıkan patent başvuruları ve marka tescillerine bakılırsa, LG’nin de benzer bir sistemi hayata geçirmeye hazırlandığı söylenebilir.

Şirketin Güney Kore ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bu konuda çeşitli başvurularda bulunduğu, ayrıca “G Pay” adını da marka olarak tescil ettirdiği ortaya çıktı. Bu ipuçları LG’nin kendi mobil ödeme sistemini, en azından belirli pazarlarda uygulamaya hazırlandığına işaret ediyor. Tabii bu sistemin tam olarak ne olduğu, nasıl çalışacağı gibi konularda henüz pek fazla bilgi yok. Ancak yakın zamanda bu detayların da ortaya çıkacağı tahmin ediliyor.