Anasayfa Haber SanDisk Yakında Satılabilir

SanDisk Yakında Satılabilir

SSD ve hafıza kartları üreten SanDisk’in potansiyel alıcılarla görüştüğüne dair söylentiler yoğunlaşıyor.

NAND bellek üreticisi olan SanDisk son zamanlarda düşen satışlar ve azalan pazar payı yüzünden hayli zor günler geçiriyor. Samsung gibi çok büyük parası ve imkanları olan rakiplerle yarışmakta zorlanan SanDisk yönetimin, potansiyel bir alıcı aradığına dair yoğun söylentiler var.

Bu söylentilerde adı geçen firmalar arasında Micron ve Western Digital gibi isimler de geçiyor. Micron ekonomik güç olarak çok büyük sayılmaz, ancak Intel ile ortak çalışmalar yürütüyor ve SanDisk’i alması şirketi daha da güçlendirebilir. Western Digital ise %15 hissesini Çinli bir şirkete satarak büyük miktarda parayı kasasına koymaya hazırlanıyor. Bu parayla SanDisk’i satın alarak, SSD üretimi konusunda ciddi bir avantaj kazanabilir.

Tabii SanDisk’in halen Toshiba ile önemli bir iş ortaklığı olduğu da unutulmamalı. Böyle bir satış için Toshiba’nın da fikrinin alınması gerekecektir. Halen bu söylentide adı geçen firmalardan hiçbiri konu hakkında resmi bir açıklama yapmış değil. Ancak bu tür bir satışın gerçekleşmesi uzun zaman alacak bir iş, o yüzden yakın zamanda bir haber çıkması pek olası görünmüyor.