Anasayfa Haber Apple, Patent Davasında Suçlu Bulundu

Apple, Patent Davasında Suçlu Bulundu

Apple, Wisconsin Üniversitesi’nin patentini ihlal ettiği gerekçesiyle 862 milyon dolar tazminat ödeyebilir.

Patent davalarında adı sıkça anılan teknoloji firmalarından biri olan Apple, özellikle Samsung’a karşı bugüne kadar pek çok dava kazanmayı başarmıştı. Lakin bu kez Apple patent ihlali sebebiyle suçlu bulundu. ABD mahkemelerinde görülen bir davada, firmanın Wisconsin Üniversitesi’ne ait bir patenti izinsiz kullandığı sonucuna varıldı.

Davada Wisconsin Üniversitesi’nin 1998 yılından bu yana elinde bulundurduğu yonga verimliliğiyle ilgili bir patenti, Apple’ın iPhone ve iPad’lerinde yer alan A7, A8 ve A8X işlemcilerinde izinsiz kullandığına karar verildi. Hakim, Apple’ın ödemesi gereken tazminat miktarını 862,4 milyon dolar olarak belirlemeyi düşünüyor. Bu rakam her ne kadar epey bir fazla gibi görünse de Apple için ödemesi çok da zor miktar değil.

Wisconsin Araştırma Kurumu, bugüne kadar Apple dahil pek çok teknoloji firmasına patent davası açmıştı. Hatta 2008 yılında aynı konuyla ilgili Intel’e da dava açmış, ancak dava başlamadan kısa zamanda uzlaşmaya varılmıştı. Apple davası ise geçen sene açılmıştı.