Anasayfa Haber Android Marshmallow’a İlk LG G4 Geçiyor

Android Marshmallow’a İlk LG G4 Geçiyor

LG G4
LG G4

LG G4, Nexus cihazlarından sonra Android Marshmallow’a yükseltilebilen ilk akıllı telefon olacak.

Google’ın geçtiğimiz haftalarda yeni nesil mobil işletim sistemi Android 6.0 Marshmallow’u tanıtmasından sonra, akıllı telefon üreticileri birer birer güncellemeyi alacak telefon listelerini yayınlamaya başladılar. LG, Sony, Samsung, Motorola, HTC ve pek çok markanın daha üst düzey cihazları önümüzdeki dönemlerde yeni işletim sistemine yükseltilebilecekler.

Ancak bugüne kadar hiçbir cihaz için tarih açıklanmadığından, ilk olarak hangi üreticinin Marshmallow’a geçeceğine dair bir bilgiye sahip değildik. Öyle görünüyor ki bu isim LG olacak. LG firması G4 akıllı telefonu için Android Marshmallow yükseltme sürecinin önümüzdeki haftadan itibaren başlayacağını duyurdu. Böylece Google’ın kendi Nexus cihazlarından sonra yeni Android’e yükseltilebilen ilk cihaz bu olacak.

Ne yazık ki güncellemeden ilk aşamada yalnızca Polonya’daki kullanıcılar yararlanabilecekler. Türkiye dahil diğer ülkelerdeki kullanıcıların bir süre daha beklemesi gerekecek. Muhtemelen herhangi bir hata olup olmadığını kontrol etmek için ilk aşamada yalnızca bir ülkede deneyip, aldıkları geri dönüşe bağlı olarak yaygınlaştırmaya başlayacaklar.