Anasayfa Haber Tesla Otomobiller Artık Otonom Sürüş Yapabilecek

Tesla Otomobiller Artık Otonom Sürüş Yapabilecek

Tesla, Model S ve Model X araçları için otomatik pilot güncellemesi yayınladı.

Tesla, Model S ve Model X araçları için önemli bir güncelleme paketi duyurdu. Bu güncelleme paketi ile Ağustos ayı ve sonrasında üretilen araçlara otomatik pilot desteği geliyor. Yani aracı kullanmak için artık direksiyon sallamaya gerek kalmayacak.

Araçlarda yer alan radarlar, kameralar, ultrasonik sensörler ve GPS bileşenleri sayesinde kullanıcının belirlediği rotaya doğru yol alınabilecek. Lakin araç kendiliğinden yol alırken kullanıcının oturup çay kahve içmesi ya da telefonunda oyun oynaması mümkün olmayacak. Olası bir kaza tedbirine karşı aracın yol alabilmesi için kullanıcının mutlaka direksiyona temas etmesi gerekiyor. Eğer kullanıcı ellerini uzun süreliğine direksiyondan çekerse aracın uyarı sistemi devreye giriyor.

Yola bir anda yaya çıkma gibi ihtimallere karşı da, eğer direksiyon çok sert tutulursa otomatik pilot devre dışı kalıyor. Kendi kendine sinyal veren, frene basan ve hatta şerit değiştiren Tesla otomatik pilotuyla ilgili bir videoyu aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.