Anasayfa Haber Apple, iPhone 7 İçin Intel İşlemci Tercih Edebilir

Apple, iPhone 7 İçin Intel İşlemci Tercih Edebilir

iPhone 7 işlemcisi Intel tarafından mı üretilecek? Apple A Serisi işlemcilerin ve iPhone 7’nin geleceği farklı bir yönde ilerleyebilir.

Apple bugüne kadar ürettiği iPhone telefonların hepsinde kendi tasarımı olan A serisi işlemcileri kullandı. Bu işlemcileri her ne kadar Apple tasarlıyor olsa da, işin üretim kısmını Samsung ve TSMC üstleniyordu. Söylentilere göre önümüzdeki sene çıkacak yeni iPhone 7 modelinde durum farklı olabilir. Intel’in 1.000 kişilik bir ekibi iPhone 7’de kullanılmak üzere yonga üretimine ayırdığı söyleniyor.

Intel’in geliştireceği yongaların ne olduğuna dair iki farklı söylenti var. Birincisine göre Intel, iPhone 7 için yalnızca LTE modem yongası geliştirilecek. Cihazda kullanılacak yonga, 450 Mbps’ye kadar veri hızı sunabilen 7360 LTE modeli olacak. Apple piyasaya sürdüğü son akıllı telefon modelleri olan iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’da LTE yongasını Qualcomm’dan temin ediyordu. Intel dedikodularıyla birlikte Qualcomm’un adı masadan kalkmış değil. Önümüzdeki yıl çıkacak iPhone’un piyasaya sürüleceği pazara bağlı olarak, ya Intel’in 7360 LTE ya da Qualcomm’un 9X45 LTE modem yongasını kullanacağı tahmin ediliyor.

İkinci senaryo ise Intel ve Apple işbirliğini daha da ileriye götürerek, iPhone 7’ler için Intel işlemcilerin tercih edileceğini öngörüyor. Intel mobil tarafta son zamanlarda epey güçlendiğinden bu senaryonun gerçekleşme ihtimali var. Ancak işlemciyi üretecek firmayı değiştirmek epey riskli ve maliyetli olacaktır. Ayrıca Samsung ve TSMC de milyonlarca ürün satabilen ve böylece kendilerine hayli para kazandırabilen müşteriyi kolay kolay kaçırmak istemeyecektir. Intel’in daha önce ilk Apple iPhone için işlemci üretimini reddettiğini, fakat sonra pişman olduğunu hatırlamakta da fayda var.