Anasayfa Haber Mobil Windows 10 Nasıl Dağıtılacak?

Mobil Windows 10 Nasıl Dağıtılacak?

En yeni mobil Windows işletim sistemi, Microsoft tarafından dağıtılacak. Ancak test aşamasında operatörlerle işbirliği içinde olunacak.

Windows 10’un mobil sürümü, önümüzdeki aylarda dağıtılmaya başlanacak. Uzun bir süredir Microsoft’un güncelleme dağıtımında operatörleri görmezden geleceği söyleniyordu. Microsoft cephesinden gelen bir açıklama duruma açıklık getirdi. Microsoft güncellemeleri bizzat dağıtacak, ancak cihaz testleri için operatörlerle ortak çalışacak.

Microsoft’un dağıtım yetkisini operatörlerin elinden alması, şirketin operatörlerle olan bağının koptuğu anlamına gelmiyor. Microsoft özellikle güvenlik açıkları ve uyumluluk sorunlarının çözümü için operatörlere bel bağlamış durumda. Bu sayede test aşamasının daha hızlı bir şekilde tamamlanması bekleniyor. Sonuç olarak güncellemelerin hangi cihazlara ne zaman dağıtılacağına Microsoft karar verecek.

Bu gelişmenin Windows Phone kullanıcıları için oldukça faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Bu sayede operatör kaynaklı güncelleme gecikmeleri artık bir sorun olmaktan çıkacaktır. Özellikle dünya genelindeki Windows Phone kullanıcılarından bu konuda gelen şikayetler göz önüne alındığında, Microsoft’un bu kararı mobil Windows güncelleme sorunlarını ciddi oranda azaltacaktır.