Anasayfa ASUS ASUS Kendi HoloLens Gözlüğünü Geliştirecek

ASUS Kendi HoloLens Gözlüğünü Geliştirecek

ASUS, kendi HoloLens cihazını geliştirmek için Microsoft’la görüşmelere başladı.

Microsoft bu ayın başlarına doğru gerçekleştirdiği lansmanda artırılmış gerçeklik cihazı olan HoloLens’in nasıl çalıştığıyla ilgili ilgi çekici bir sunum sergilemişti. HoloLens yakın gelecekte kullanıcılarla buluşacak bir cihaz değil, ancak geliştirici modelleri önümüzdeki yılın başlarında 3.000 dolardan satışa sunulacak. Öyle görünüyor ki Microsoft artırılmış gerçeklik cihazı üreten tek firma olmayacak.

ASUS’un CEO’su Jonney Shih, HoloLens’in bir varyasyonu olacak kendi artırılmış gerçeklik cihazlarını geliştirmek istediklerini açıkladı. Shih’in söylediğine göre bu konuda Microsoft’la görüşmelere başlandı bile. Firma şu anki aşamada cihazın nasıl bir görünüme sahip olacağıyla ilgili değerlendirmeler yapıyor. Dolayısıyla Republic of Gamers (ROG) damgalı HoloLens’in de yakın zamanda çıkacak bir ürün olduğunu söyleyemeyiz.

ASUS’un bu hamlesiyle HoloLens, beklenenden çok daha fazla rağbet gören bir artırılmış gerçeklik cihazı olabilir. Zira başka üçüncü parti donanım geliştiricileri de pastadan payını almak isteyip ilerleyen zamanlarda kendi modellerini geliştirebilirler.