Anasayfa Haber HTC One A9 Resmen Tanıtıldı

HTC One A9 Resmen Tanıtıldı

HTC, yeni amiral gemisi akıllı telefonu One A9’u tüm dünyada aynı anda resmen duyurdu.

Önceden sızdırılan bilgiler doğrultusunda HTC’nin yeni amiral gemisi telefonu olacak One A9’un iPhone 6S’e benzer bir tasarıma sahip olacağına dair duyumlar almıştık. Firmanın dün gerçekleştirdiği lansman ile bu duyumların ne kadar gerçek olduğu ortaya çıktı. iPhone 6S’e benzer tasarımıyla dikkat çeken One A9 resmen duyuruldu.

HTC One A9, 5 inçlik AMOLED ekranıyla Full HD (1080p) çözünürlük sunuyor ve 440 PPI (piksel yoğunluğu) değerine ulaşıyor. Ekran koruması için Corning’in Gorilla Glass 4 camı tercih edilmiş. Cihaz 4’ü 1,5 GHz ve diğer 4’ü de 1,2 GHz hızında olmak üzere toplam 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 617 işlemcisinden güç alıyor. Depolama ve bellek özellikleri iki farklı varyasyonla sunuluyor. 32 GB dahili depolama alanına sahip model 3 GB RAM ile gelirken, 16 GB depolama alanına sahip model ise 2 GB RAM ile geliyor. Her iki model de 2 TB’a kadar microSD kart desteği sunuyor.

HTC One A9_2

Cihazın piyasadaki diğer Android telefonlarına kıyasla şu an için en öne çıkan özelliklerinden bir tanesi, Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi yüklü olarak gelmesi. Tabii ki diğer cihazlar da Marshmallow güncellemesini alacağı zaman bu fark kapanacak. One A9’da HTC’nin her telefonunda sunduğu Sense arayüzü de yer alıyor. Firma ayrıca One A9 modeli ile ilk defa bir telefonunda parmak izi sensörüne yer veriyor. Telefonun 143 gr ağırlığında olduğunu ve 2.150 mAh bataryaya sahip olduğunu da belirtelim.

HTC One A9’da 13 MP’lik ve f/2.0 diyafram açıklığına sahip arka kamera alıyor. UltraPiksel teknolojisini kullanan kamera 1080p video çekimi yapabiliyor. 4 MP’lik ön kamerası da arka kamerası gibi UltraPiksel teknolojisinden yararlanıyor, 1080p video çekimi yapabiliyor ve f/2.0 diyafram açıklığına sahip.

Fiyat konusuna geldiğinde HTC One A9 rakiplerinin önüne geçmeyi başarıyor. 399 dolarlık oldukça makul bir fiyat etiketine sahip. HTC One A9, ülkemizde Kasım ayında satışa sunulacak.