Anasayfa Haber iOS 9.1 Güncellemesi Çıktı

iOS 9.1 Güncellemesi Çıktı

Apple’ın mobil cihazları için sunduğu yeni iOS 9.1 güncellemesi ile pek çok yeni emoji ekleniyor.

Apple, son nesil mobil işletim sistemi iOS 9 için kısmen ilk büyük nitelikli güncellemesi iOS 9.1’i yayınladı. iOS 9.1 güncellemesi beraberinde büyük nitelikli yenilikler getirmiyor. Ağırlıklı olarak mevcut hataların büyük kısmı gideriliyor ve mesajlaşırken gülücük yollayanlara yeni alternatifler sunacak pek çok emoji ekleniyor.

GIF benzeri hareketli görsel yakalamaya yarayan Live Photos, Apple’ın iOS 9 işletim sistemiyle sunduğu yeni özelliklerden bir tanesiydi. Bu özellik kullanıcının fotoğraf çekmeye başlamasından önce de görüntü aldığı için ara sıra telefon cepte olduğu zamanlarda da görüntü alınabiliyordu. Yeni güncelleme ile gereksiz zamanlarda görüntü yakalamanın önüne geçiliyor.

iOS 9.1 ile gelen en dikkat çekici yenilik ise eklenen bir sürü yeni emoji oldu. Yeni emojiler bazı kullanıcılar için oldukça gereksiz bir yenilik olarak görülebilir ancak bu işe sevinecek fazla sayıda iPhone hayranı olduğu da kesin. Yeni emojiler arasında tek boynuzlu at kafası, şampanya şişesi ve çok daha fazlası yer alıyor.