Anasayfa Haber Sony, Yeni Telefon Fabrikası Kuracak

Sony, Yeni Telefon Fabrikası Kuracak

Sony, 20 yıl aradan sonra yeni bir telefon fabrikası açacak.

Sony, HTC ve BlackBerry ile beraber akıllı telefon pazarında en kötü zamanlarını geçiren firmalardan biri. Firmanın Başkanı ve CEO’su Kazuo Hirai, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklama ile eğer satışları önümüzdeki yıl içerisinde toparlanamazsa pazardan çekilebileceklerini ima etmişti. Ancak yeni haberlerden Sony’nin hiç de öyle bir niyeti olmadığı anlaşılıyor. Hatta akıllı telefon pazarında tutunabilmek için daha fazla yatırım yapmaya bile hazırlanıyorlar.

Söylentiye göre Sony, 20 yıl aradan sonra yeni bir telefon fabrikası kurmanın hazırlıklarını yapıyor. En azından birkaç milyar Yen yatırım yapılacağı söylenen fabrika, Tayland’da açılacak. Fabrikanın toplu üretime ise 2016 yılında geçeceği söyleniyor.

Sony 1995 yılından bu yana telefon üretimi için yeni bir fabrika açmamıştı. 20 yıl önce Pekin’de kurulan fabrika üç yerel ortakla birlikte açıldığından, Sony’nin hisse payı %51 oranındaydı. Tayland’da açılacak fabrika ise tamamen Sony’ye ait olacak. Bu da firmanın karar alma aşamasında daha hızlı hareket edebileceği ve böylece üretimi istedikleri hızda tutabilecekleri anlamına geliyor.