Anasayfa Haber LG ve Intel Mobil İşlemci İçin İşbirliği Yapabilir

LG ve Intel Mobil İşlemci İçin İşbirliği Yapabilir

LG bir sonraki mobil işlemcisi Nuclun 2 için Intel ile işbirliği yapabilir.

Geçtiğimiz yıl geliştirdiği Nuclun yongasıyla akıllı telefon pazarına işlemci sağlayan firmalar arasına katılan LG, serinin devamını getirmek istiyor. Firmanın önümüzdeki yıl Nuclun 2 işlemcisini duyuracağı tahmin ediliyor. Son duyumlara göre LG, ikinci işlemcisini geliştirirken Intel’i de sürece dahil etmeyi planlıyor.

Rapora göre LG, Intel’in LTE modem yonga desteğinden yararlanmak istiyor. Bu bağlamda Cat 10 bağlantı desteği veren LTE-A modem yongası olan Intel XMM 7360’ın dahil edilebileceği söyleniyor. Intel’in bu yongası 450 Mbps’ye kadar indirme hızı ve 100 Mbps’ye kadar yükleme hızı sunabiliyor. Ayrıca VoLTE (düşük güç tüketimli LTE) ve çift SIM kart desteği sağlıyor.

LG’nin ikinci nesil mobil işlemcisi olacak Nuclun 2’nin teknik özellikleri henüz netleşmiş değil ancak söylentilere göre sekiz çekirdekli olacak. Bunlardan dördünün 2,1 GHz hızında Cortex A72, diğer dördünün ise 1,5 GHz hızında Cortex A53 olacağı belirtiliyor.

LG’nin geliştirdiği ilk işlemci olan Nuclun ise dört adet 1,5 GHz hızında çalışan Cortex A15 ve dört adet de 1,2 GHz hızında çalışan Cortex A7 olmak üzere yine sekiz çekirdekli bir yapıya sahip. Akıllı telefon pazarında bu işlemciyi kullanan tek model, firmanın kendi cihazlarından biri olan LG G3 olmuştu.