Anasayfa Haber Toshiba Görüntü Sensörlerini Sony Satın Alıyor

Toshiba Görüntü Sensörlerini Sony Satın Alıyor

Sony, 165 milyon dolar karşılığı Toshiba’nın görüntü sensörü işini satın alıyor.

Yeniden yapılandırma sürecine giren Japonya merkezli teknoloji firmalarından Toshiba, hem maliyetleri kısmak, hem de para kazanmak için görüntü sensörü işini satmaya karar verdi. Henüz resmi olmayan bilgilere göre firma, görüntü sensörlerini 165 milyon dolar karşılığı bu sektörün öncü isimlerinden biri olan Sony’ye satacak.

Toshiba’nın satacağı görüntü sensörleri, firmanın LSI yarı iletkenler işinin bir parçasını oluşturuyordu. Firma artık LSI yarı iletkenleri departmanının geri kalanı ile ne yapacağını karar vermeye çalışacak. Anlaşma kapsamında Toshiba’nın Japonya’nın güneyindeki Ōita şehrinde yer alan görüntü sensörüleri fabrikasını da Sony’ye teslim edileceği tahmin ediliyor. Anlaşmanın kısa zamanda tamamlanması bekleniyor.

Sony geçtiğimiz haftalarda aldığı bir kararla, kendisine en çok kar getiren iş pazarlarından biri olan görüntü sensörlerini ayrı bir firma yapısı altında toplamaya karar vermişti. Sony bu karar ile kamera departmanına kendi sorumluluğunu vermeyi ve daha stratejik planlama yapabilmeyi hedeflemişti. Satın almanın gerçekleşmesinden sonra Sony görüntü sensörleri pazarına neredeyse tek başına hakim olacak.