Anasayfa Haber Dev Ekranlı Samsung Tabletin Özellikleri Belli Oldu

Dev Ekranlı Samsung Tabletin Özellikleri Belli Oldu

18,4 inç ekrana sahip olacak Samsung Galaxy View’ın teknik özellikleri ve basın fotoğrafları internete sızdırıldı.

Samsung, geçtiğimiz ay içerisinde düzenlenen IFA fuarında Gear S2 akıllı saatinin lansmanını gerçekleştirdikten sonra sahne ekranında yeni ve gizemli bir cihazının ilk görüntüsünü göstererek, dev ekranlı bir tablet üretebileceği konusunda dedikoduların başlamasına sebep olmuştu. Aradan geçen zamanda adının Galaxy View olacağı söylenen cihazın birkaç kez perakende listelerinde görüntülenmesiyle Samsung’un bu yönde bir çalışması olduğu neredeyse kesinleşmiş oldu. Şimdi ise artık bu cihazın artık nasıl bir şeye benzediğini ilk defa tam olarak görebileceğimiz basın görselleri ve teknik özellikleri internete sızdırıldı.

Samsung_Galaxy_View_02

Online bir alışveriş sitesinden sızdırılan bilgilere göre 18,4 inç ekrana sahip Samsung Galaxy View, gücünü 64-bitlik 1,6 GHz hızındaki sekiz çekirdekli Exynos 7580 işlemcisinden alıyor ve Android 5.1.1 işletim sistemini kullanıyor. 2 GB RAM’e sahip cihazda 32 GB dahili depolama alanı yer alıyor ve microSD kart desteği ile depolama alanı artırabiliyor. Cihazın 64 GB ya da 128 GB gibi daha fazla depolama alanı sunan seçenekleri de olabilir ancak bilgilerin sızdırıldığı alışveriş sitesinde yalnızca 32 GB modeliyle ilgili veriler yer alıyor. Yer alan diğer bilgilere göre cihazda ayrıca 8 MP’lik arka kamera, 2,1 MP’lık ön kamera ve 8,5 saate kadar kesintisiz video izleme imkanı vaat eden 7.500 mAh’lik batarya da yer alıyor. Son olarak fiyatı ise 599$ olarak listeleniyor.

Haberde yer verdiğimiz basın görsellerinden birinde görebileceğiniz üzere, Galaxy View’ın ekranında Game of Thrones dizisi oynatılıyor. Yani Samsung, cihazın dev ekranlı olması sayesinde tabletinde dizi veya film izlemek isteyen kullanıcılara ulaşmayı hedefleyecek.