Anasayfa Haber Steve Jobs Filmi Hayal Kırıklığı Yarattı

Steve Jobs Filmi Hayal Kırıklığı Yarattı

Steve Jobs’un hayat hikayesini konu alan yeni film ilk hafta sonunda yalnızca 7,4 milyon dolarlık gişe hasılatı elde edebildi.

Apple’ın efsane ismi Steve Jobs 2011 yılında vefat ettikten sonra, o sıralarda Jobs’un biyografisini yazmakta olan Walter Isaacson çalışmalarını hızlandırdı ve kısa zamanda kitabını tamamladı. Jobs’un biyografi kitabı raflardaki yerini aldıktan kısa bir süre sonra hikaye sinema dünyasına da taşındı ve Matt Whiteley’ın senaryosunu yazdığı “Jobs” adlı bir film çekildi. 2013 yılında vizyona giren film, beklenen başarıyı yakalayamadı. Hatta Apple’ın kurucu isimlerinden Steve Wozinak tarafından gerçeği yansıtmadığına dair olumsuz eleştiriler aldı.

Bunun üzerine Jobs’un hikayesini konu alan yeni bir filmin çekilmesine karar verildi ve bu sefer senaryo görevini Aaron Sorkin üstlendi. “Steve Jobs” başlıklı film vizyona girmeden önce büyük umutlar vaat etmiş ve önceki filmi açıkça beğenmediği söylenen Wozniak dahi, Jobs’un bu kez daha gerçekçi olduğunu belirtmişti. Beklenen film geçtiğimiz günlerde ABD’de vizyona girdi. Yeni Steve Jobs filmi ilk hafta sonunda yalnızca 7,3 milyon dolarlık gişe hasılatı elde ederek beklenin çok altında kaldı. Vizyona giremeden önce bu rakamın en azından iki katı olacağı tahmin ediliyordu.

Steve Jobs filmi bu hasılat ile listenin ancak yedinci sırasında kendine yer bularak The Martian, The Last Witch Hunter ve Paranormal Activity: The Ghost Dimension filmlerinin gerisinde kaldı. Oysa film, pek çok eleştirmen tarafından olumlu yorum almaya devam ediyor. Yalnızca sinemaseverler tarafından ilgi görmüyor. Bu da doğal olarak filmin başarısız olmasına sebep oluyor. Steve Jobs filmi, ülkemizde 30 Ekim’de vizyona girecek.