Anasayfa Haber Google, Android Oyun Videosu Kaydetmeyi Kolaylaştırıyor

Google, Android Oyun Videosu Kaydetmeyi Kolaylaştırıyor

Google Play Games uygulaması üzerinden Android oyunlarını kaydetmek ve paylaşmak mümkün olacak.

Google, son zamanlarda oyunculara yönelik geliştirdiği uygulamalarla dikkat çekiyor. Ağustos ayında YouTube servisindeki tüm oyun videolarını YouTube Gaming adı altında tek bir çatıda toplayan firma, daha sonra bu özelliği Android platformu için de sunmuştu. Şimdi de Google Play Games uygulaması üzerinden oyuncuların Android oyunlarını kaydetmesine olanak sağlayacak.

Yeni özellik ile oyuncular, Clash of Clans gibi Google Play Games destekleyen oyunları 480p ya da 720p çözünürlüklerde kaydetme imkanı bulacaklar. İsteğe bağlı videoda kendi tepkilerinin görünmesini isteyen oyuncular, ön kamera ile kendilerini çekebilecekler. Kaydedilen videoyu YouTube’a koymadan önce düzenlemek de mümkün olacak.

Google, Android oyuncuları için benzer bir özelliği zaten YouTube Gaming üzerinde sağlıyordu. Google Play Games’in en temel farkı, canlı yayın yapmak yerine oyunu önce kaydedip, düzenledikten sonra yayınlamak olacak. Google’ın yeni özelliği, ilk aşamada ne yazık ki yalnızca İngiltere ve ABD’deki kullanıcılar için sunulacak. Ancak Google diğer ülkeler için de yakın zamanda destek verileceğini açıkladı.