Anasayfa Haber AMD Catalyst Emekliye Ayrılıyor!

AMD Catalyst Emekliye Ayrılıyor!

AMD önceden Catalyst olarak bilinen yazılımını emekliye ayırıyor ve yerine bugünden başlayarak Radeon Software Crimson Edition yazılımını getiriyor.

AMD tarafından ekran kartı sürücüleri ve ilgili diğer yazılımları geliştirmek için kurulan Radeon Teknoloji Grubu, bir süredir Raka Koduri önderliğinde çalışmalarını sürdürüyordu. AMD bu konuyla ilgili ilk açıklamaları iki aydan kısa bir süre önce yapmış, yazılım konusunda ciddi değişikliklerin olacağının sinyalini vermişti.

Nitekim bugün itibariyle AMD tarafından geliştirilmesi tamamlanan Radeon Software isimli yazılım paketinin ilk sürümü olan Crimson Edition kullanıma sunuluyor. Radeon Software, yıllardır Catalyst olarak bilinen klasik sürücü paketlerinin yerini alıyor ve böylece Catalyst adı da rafa kalkmış oluyor.

Radeon Software önceki sürücü paketlerinin aksine bir bütün olarak devamlı bilgisayarda çalışacak ve sürücüler dışında kalan teknolojileri de idare edecek biçimde tasarlanmış. DirectX 12 ve Sanal Gerçeklik (VR) gibi teknolojiler de bu yazılımın kontrol ettiği hususlar arasında yer alacak.

Önceden AMD Catalyst Control Center (CCC) olarak bilinen ana kontrol paneli de yerini Radeon/FirePro Settings adlı yeni panele bırakacak. Bu yeni panel kullanıcılara AMD ekran kartlarının tüm ayarlarına tek merkezden ulaşma imkanı sunacak.

Radeon Software yazılımının devamlı geliştirilmeye devam edeceği ve yeni özelliklerle güncelleneceği, bu sayede kullanıcıların daha fazla performans alabileceği vaat ediliyor. AMD bu yeni yazılımla ilgili daha fazla bilgiyi önümüzdeki haftalarda açıklamaya devam edecek.