Anasayfa Haber Google, Chrome OS İçin Ne Planlıyor?

Google, Chrome OS İçin Ne Planlıyor?

Geçtiğimiz günlerde çıkan söylentileri yalanlayan Google, Chrome OS işletim sisteminin fişini çekmeyeceğini açıkladı.

Bir süredir piyasada dolaşan söylentiler, Google’ın Chrome OS işletim sistemini ortadan kaldırabileceğine işaret ediyordu. Bu söylentilere göre Google dikkatini Android işletim sistemine yoğunlaştıracak, Chrome OS ise tarih olacaktı.

Ardından gelen başka söylentiler ise, şirketin aslında iki işletim sistemini birleştirmeye hazırlandığı yolundaydı. Microsoft’un Windows 10 ile tüm platformları kapsayan bir ortak işletim sistemi oluşturması gibi, Google’ın da Android ve Chrome OS sistemlerini aynı potada eriterek, benzer bir platform oluşturmaya çalışacağı iddia ediliyordu.

Ancak Google tarafından gelen resmi açıklamalar, bu söylentilerin hiçbirinin gerçek olmadığı yolunda. Google, hem Android, hem de Chrome OS işletim sistemini geliştirmeye ve desteklemeye devam edeceğini açıkladı. Hatta önümüzdeki günlerde Chrome OS için yeni bir video oynatıcı da içeren yazılım güncellemeleri yapılacağı bildiriliyor. Chrome OS ülkemizde pek tanınmasa da, dışarıda gittikçe daha fazla kullanıcıyı kendine çekiyor.