Anasayfa Haber YouTube İçin Hızlı Sarma Tuşları Geliyor

YouTube İçin Hızlı Sarma Tuşları Geliyor

Android kullanıcıları yakında YouTube videolarını hızlı ileri ve geri sarma imkanına kavuşabilir.

Google yakında YouTube Android uygulamasını 10.43 sürümüne yükseltecek bir güncelleme çıkaracak. Bu güncellemenin uygulamanın arabiriminde bazı ufak çaplı değişiklikler de yapacağı tahmin ediliyordu. Ancak kaynak kodlarını inceleyen bazı programcılar, farklı bir yeniliğe işaret eden kod satırları da buldular.

Google bu güncellemeyle birlikte YouTube Android uygulamasına hızlı ileri ve geri sarma tuşları da eklemeye hazırlanıyor. Bu sayede kullanıcılar video izlerken ileri ve geri sarma imkanı bulacak, yükleme barına rastgele dokunarak arama yapmaktan kurtulacaklar.

Tabii bu güncellemenin tüm YouTube kullanıcıları için açılıp açılmayacağı henüz belli değil. Google bunu sadece ücretli YouTube Red kullanıcılarına da sunmakla yetinebilir. Sonuçta Red kullanıcıları reklam görmediklerinden, ileri geri sarmalarında Google açısından pek sakınca olmayacaktır.

Bazılarına göre bu yenilik sadece Red kullanıcılarıyla sınırlı kalmayacak, herkese sunulacak. Ancak bunun gerçekleşmesi için YouTube sunucularında da bazı güncellemeler yapılması gerekeceği tahmin ediliyor. En azından video yükleme sisteminde ciddi bir değişiklik yapılması gerekebilir. Bu yüzden de bu özelliğin yaygın kullanıma sunulması hayli zaman alabilir.