Anasayfa Haber OneDrive Artık Sınırsız Depolama Sunmayacak

OneDrive Artık Sınırsız Depolama Sunmayacak

OneDrive bulut depolama servisini yeniden yapılandıran Microsoft, sınırsız depolama alanı seçeneğini ortadan kaldırıyor.

Microsoft tarafından yapılan resmi açıklama, OneDrive bulut depolama hizmetinde büyük değişiklikler yapılacağını ortaya koydu. Google Drive ve Dropbox gibi rakip servislerle daha iyi rekabeti amaçladığı vurgulanan bu değişiklikler, özellikle sistemin sömürülmesini önlemeyi amaçlıyor.

Şirket bir süre önce Office 365 abonelerine OneDrive üzerinde sınırsız depoalama alanı sunmaya başlamıştı. Ancak geçen zamanda bazı kullanıcıların bu imkanı hayli sömürdükleri ortaya çıkmış. Bazı kullanıcıların tüm film ve müzik arşivlerini OneDrive üzerine depolaması gibi örnekler, servisin genel performansında düşüşe sebep olmaya başlamış. Bazı kullanıcıların 75 TB üzerinde alan işgal ettikleri gözlenmiş!

Bu durumda OneDrive abonelik seçeneklerini yeniden gözden geçiren Microsoft, sınırsız depolama alanı sunmaktan vazgeçme kararı almış. OneDrive üzerindeki en temel ücretsiz abonelik seçeneği kullanıcıya 5 GB depolama alanı sunacak. Ayrıca Office 365 kullanıcıları dahil kimseye sınırsız depolama alanı verilmeyecek.

Daha fazla OneDrive depolama alanı isteyen kullanıcılara ise şimdilik 50, 100 ve 200 GB seçenekleri ücretli olarak sunulacak. En düşük seçenek olan 50 GB alanın aylık ücreti de 1.99 dolar olacak ve kapasiteyle birlikte artacak. Microsoft bu sayede tüm kullanıcılara daha dengeli hizmet sunmayı hedeflediklerini açıklıyor.