Anasayfa Haber Samsung Dizüstüne 4K Ekran Getiriyor

Samsung Dizüstüne 4K Ekran Getiriyor

Samsung Ativ Book 9 serilerine 4K ekran seçeneği de eklenecek.

Samsung dizüstü bilgisayarlar her ne kadar artık ülkemizde resmen satılmasa da, diğer ülkelerde durum biraz daha farklı. Samsung Ativ Book 9 serileri, üst seviye dizüstü ve ultrabook kullanıcılarına hitap eden yeni modeller sunmaya hazırlanıyor.

Bunlardan en dikkat çekeni, Ativ Book 9 Pro olacak gibi görünüyor. Intel Core i7 işlemci ve Nvidia GTX 950M grafik yongasıyla donatılan bu yeni dizüstü, 15.6 inçlik 4K çözünürlükte ekrana sahip olacak. 8 GB RAM, 256 GB SSD, USB Type-C portları ve dörtlü hoparlör sistemiyle donatılan cihaz, tamamen alüminyum kasasıyla 2 kilogram ağırlığında olacak. Profesyonel kullanıcılara hitap eden bu dizüstü 1600 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak. Samsung bu modelle şüphesiz doğrudan Apple MacBook Pro 15 ve Dell XPS 15 gibi rakipleri hedef alıyor.

samsung-ativ-book-9-spin

Dokunmatik ekranlı ikisi bir arada tablet/ultrabook kombinasyonu sunan diğer model Ativ Book 9 Spin adını taşıyor. 13.3 inçlik QHD (3,200×1,800) çözünürlükte ekrana sahip olan bu modelin fiyatı da 1,400 dolardan başlayacak. Bu modelin ekranı tamamen dönebiliyor ve istenirse kasadan ayrılıp tablet olarak çalışabiliyor.

Samsung her iki modeli de bu ayın sonuna doğru yurt dışında satışa çıkaracak. Satışların ağırlıklı olarak Samsung resmi sitesinden ve Best Buy üzerinden yapılacağı söyleniyor. Bu modeller büyük ihtimalle resmen ülkemize gelmeyecekler.