Anasayfa Haber Tesla Model 3 Seneye Tanıtılacak

Tesla Model 3 Seneye Tanıtılacak

Tesla’nın merakla beklenen ucuz aile arabası Model 3, 2016 yılının Mart ayında resmen tanıtılabilir.

Otomotiv dünyasında sadece elektrikli otomobiller üreten tek firma olmasıyla ün salan Tesla, önümüzdeki yıl yeni bir model daha duyuracak. Tesla’nın bugüne dek ürettiği otomobiller hep lüks sınıf olarak ve yüksek fiyatla satışa çıkıyordu. Bu yüzden de ancak belirli bir kesimin erişebildiği araçlar olarak ün salmışlardı.

Ancak Tesla bu yeni model ile birlikte oluşan algıyı kırmaya hazırlanıyor. Tesla 3, elektrikli otomobillerin sıradan tüketicinin de erişebileceği fiyatlarla üretilebileceğini ispatlamak için tasarlanan bir otomobil olacak. Tesla yönetimi tarafından yapılan açıklamalar, bir süredir varlığı bilinen bu yeni modelin, 2016 yılının Mart ayında resmen tanıtılacağını ortaya çıkardı.

Diğer Tesla modellerinin Amerika satış fiyatları 100,000 dolar seviyesinin üzerinde kalırken, Tesla Model 3 için biçilecek satış fiyatının 35,000 dolar civarında olacağı tahmin ediliyor. Sıfır emisyon teşvikleriyle beraber tüketiciye maliyetin daha da düşebileceği de unutulmamalı. Ancak Tesla’nın bu aracı 2016 yılında tanıtacak olmasına rağmen, üretime geçerek piyasaya çıkarmasının 2017 yılını bulabileceği de tahmin ediliyor.