Anasayfa Haber Blizzard, Efsaneleri Yeniden Diriltecek!

Blizzard, Efsaneleri Yeniden Diriltecek!

Eski oyunları HD olarak yeniden yapıp piyasaya çıkarma modasına Blizzard’ın da katılacağı ortaya çıktı.

Eski oyunları yeniden yüksek çözünürlüklü grafiklere sahip olacak ve modern sistemlerde çalışacak şekilde elden geçirmek, oyun firmaları arasında bir süredir hayli tutulan bir iş modeli haline geldi. Özellikle geçmişte çok tutmuş ve klasikler arasına girmiş oyunların yeniden yapılması ve yeni nesil oyunculara sunulması hayli kârlı olabiliyor.

Blizzard bu modaya uymaya karar vermiş. Şirket tarafından verilen yeni iş ilanlarında bu çabalarda rol alacak yeni personel aranıyor. Blizzard’ın yeniden yapmayı planladığı üç oyun var; StarCraft, Diablo 2 ve Warcraft 3. Bu üç oyunu modern grafikler ve oyun özellikleriyle donatarak yeniden piyasaya sürmeyi amaçlayan şirket,bu sayede yeni nesil oyunculara da ulaşmayı hedefliyor.

Ancak şirketin bu oyunları sıfırdan yapmayacağı, sadece belirli bir ölçüde modernize edeceği de iş ilanlarından anlaşılıyor. Şirket her oyun üzerinde çalışmak üzere nispeten küçük ekipler topluyor. Bu boyutlarda ekiplerle bu oyunların sıfırdan yapılmasına imkan yok. Bu da oyunların klasik hallerini benimsemiş eski oyuncular için rahatlatıcı bir haber olacaktır.