Anasayfa Haber HTC Bir Telefon Daha Çıkaracak

HTC Bir Telefon Daha Çıkaracak

HTC tarafından piyasaya çıkarılan One A9, çoğu kullanıcının beklediği amiral gemisi model olamadı.

HTC tarafından geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkarılan One A9 modeli belirli açılardan hayal kırıklığı yarattı denebilir. Tüketiciler arasında bu telefonun üst seviye olacağına dair bir beklenti vardı. Ancak taşıdığı orta sınıf işlemciyle performansı beklendiği kadar yüksek olmaktan uzak kaldı.

Geçtiğimiz gün Tayvanlı firmanın daha güçlü bir model üzerinde çalıştığı söylentisi ortaya çıktı. HTC One X9 adıyla çıkacağı söylenen bu yeni modelin çok daha güçlü olacağı söyleniyor. HTC bu yeni modelde Qualcomm Snapdragon 820 ya da Mediatek Helio X20 mobil işlemcilerinden birini kullanacak. Ancak hangisinin olacağı henüz kesin değil. Snapdragon 820 ısınma problemi olduğu söylenen bir işlemci. 10 çekirdekli Helio X20 ise henüz çok yeni ve kendini ispatlamış değil.

İşlemci dışında kalan parçaların da üst seviye olacağı söyleniyor. Henüz boyutu belli olmayan ancak QHD çözünürlükte bir ekran, 4 GB RAM, 64/128 GB depolama alanı, 23 MP arka kamera gibi özellikler fısıldanan teknik verilerden bazıları. Bu cihazın ne zaman tanıtılacağına dair pek bilgi yok. Fakat fiyatının pek ucuz olmayacağını düşünmek yanlış olmaz.