Anasayfa ASUS ASUS G771 Donanım Yükseltme Rehberi

ASUS G771 Donanım Yükseltme Rehberi

ASUS G771 dizüstü bilgisayarınızda parça değişimi yapmadan önce rehberimize göz atın.

ASUS’un ROG G771 modeli, parça değişimi açısından oldukça esnek bir bilgisayar. Üstelik parça değişimi yapmak için de teknoloji uzmanı olmak gerekmiyor. Eğer G771 dizüstü bilgisayara sahipseniz, parça değişimini kolaylaştırmak için bu yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Öncelikle aşağıdaki görselde kırmızıyla işaretlenmiş vidayı sökerek arka kapağı açın. Kapağı kaldırdıktan sonra temel depolama ve bellek parçaları gün yüzüne çıkacaktır.

g771 yükseltme 1

İlk etapta RAM’lerin nasıl değiştirileceğini gösterelim. Arka kapağı açtıktan sonra orta kısımda RAM’leri göreceksiniz. ASUS G771’de iki adet DDR3L RAM yuvası bulunuyor. Aşağıdaki görselde maviyle işaretlenen tutacakları kaldırarak RAM’leri sırayla yerinden çıkarabilirsiniz.

g771 yükseltme 2

Artık istediğiniz gibi satın aldığınız yeni RAM’leri bilgisayarınıza yerleştirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken, RAM modüllerini, tutacaklar kilitlenene kadar uygun slota bastırmak.

g771 yükseltme 3

ASUS G771, M.2 PCIe destekli bir bilgisayar. İlgili yuvayı açabilmek için RAM yuvasının hemen altındaki iki vidayı sökerek ufak kapağı kaldırın.

g771 yükseltme 4

Kaldırdığınız kapağın altında M.2 yuvasını göreceksiniz.

g771 yükseltme 5

M.2 yuvasının yanı sıra G771’de iki adet 2.5’inçlik SATA disk yuvası bulunuyor. Bu yuvalara 2.5 inçlik herhangi bir SSD veya HDD’yi kolaylıkla takabilirsiniz.

g771 yükseltme 6

Her ne kadar kapağın altında görünmese de, optik sürücüyü değiştirmek de mümkün. Aşağıdaki görselde sarıyla işaretlenen vidayı sökerek optik sürücüyü yerinden çıkartabilir ve yerine yenisini takabilirsiniz.

g771 yükseltme 7

Son olarak pil yuvasının üstündeki kaydıracı kullanarak cihazın pilini söküp takabilirsiniz.

g771 yükseltme 8