Anasayfa Haber Samsung Galaxy S7 Öncekilerden Ucuz Olabilir

Samsung Galaxy S7 Öncekilerden Ucuz Olabilir

Piyasa analistleri, Samsung’un rekabet edebilmek için fiyat konusunda indirime gidebileceklerini düşünüyor.

Samsung’un bir sonraki üst seviye telefonu Galaxy S7 modelini ne zaman çıkaracağı henüz belli değil. Bazı söylentiler 2015 sonuna işaret ediyordu, ancak geçen zamanla birlikte bunun mümkün olmayacağı ortaya çıktı. Samsung mühendislerinin 2015 sonuna kadar yeni modelin tasarımını ancak tamamlayacağı söyleniyor.

Samsung’un “Agile” adı verilen bir sistem geliştirdiği, bu sayede herhangi bir cihazın tasarım süresini aylarla ölçülecek oranda kısaltabilmeyi başardığı bildiriliyor. Şüphesiz bu sayede Galaxy S7 modelinin de tasarımı hızla tamamlanacaktır. Tahminler yeni modelin Ocak ayında resmen tanıtılabileceği yolunda. Ancak satışa çıkması büyük ihtimalle ilkbahar aylarını bulacaktır.

Bu arada bazı piyasa analistleri, Samsung’un bu modelde %10 oranına varan miktarda fiyat indirimine gidebileceğini iddia ediyorlar. Bu hesapla Galaxy S6 modelinin fiyatı yurt dışında 650 dolar civarında iken, S7 modelinin 580 dolar civarında piyasaya sürülmesi şaşırtıcı olmaz. Ancak bu indirim bile rekabet için yeterli olmayabilir.